IVECO Autóház

Menü


Új Daily fülke-alváz: megkönnyíti a nehéz feladatokat

IVECO DAILY 70C17

Fülke-alvázas Daily: természeténél fogva erős, figyelemre méltóan könnyű, kényelmes és jól vezethető.

A teljesen új Daily fülke-alvázas modellek: természeténél fogva erősek, figyelemre méltóan könnyűek, kényelmesek és jól vezethetőek. Az új generáció alváza sokoldalú felépítményezhetőséget és hosszú élettartamot biztosít.

A nagyobb terhelhetőség érdekében használt, vastagabb anyagú és erősebb alvázkeret lehetővé tette a tömeg/teljesítmény arány optimalizálását. A fülke-alvázas Daily modell verhetetlennek számít az építkezéseken, mozgékony városban és gyors szállítóeszköz a hosszabb utakon.

Az új felfüggesztések fokozzák a jármű teljesítőképességét, meggyőző menetdinamikát tesznek lehetővé, ráadásul tömegük is kisebb a korábbinál.

Az új Daily számára fontos a vállalkozása sikere – 40 kilogrammal nagyobb terhelhetőséget, jobban hozzáférhető platókat és kisebb üzemanyag-fogyasztást kínál.

Az IVECO Daily nemzedéket teljes egészében újratervezték, hogy megfeleljen a könnyű haszonjárművekkel szemben támasztott egyre nagyobb követelményeknek – járműveink – a robusztus, ikerabroncsos fülke-alváz modellektől a szimplaabroncsos furgonokig – páratlanul mozgékonyak mind városban, mind autópályán.

Új koncepció, új jármű – új Daily generáció.


Robosztusság

Az új Daily teherautó hatékonyságot, megbízhatóságot, teljesítményt és kedvezőbb maradványértéket jelent.

Az új Daily a legstrapabíróbb, hosszú távon is kiváló teljesítményt nyújtó teherautó.

Teherbírását, merevségét a speciális acélból készült, „C” keresztmetszetű hossztartókból álló alváz adja – az alvázas felépítés egyedülálló a kategóriában, s az önhordó karosszériájú vetélytársak fölé emeli az IVECO teherautókat.
 

Az alváz az IVECO teherautók robusztusságának és modularitásának egyik alappillére. A nagyobb terhelhetőség érdekében használt erősebb alvázkeret lehetővé teszi a tömeg/teljesítmény arány optimalizálását mindegyik változat esetében. A kipufogógáz-utókezelő rendszerek és – a NATURAL POWER változatokban – a CNG-tartályok az oldalsó hossztartók között kaptak helyet, így nem korlátozzák a rakfelületet.

Az IVECO Daily kategóriájában az egyetlen teherautó, amelynek össztömege elérheti akár a 7,2 tonnát, teherbírása pedig a 4900 kilogrammot. A megengedett legnagyobb első és hátsó tengelyterhelés tekintetében is kategóriája legjobbja.

A típuscsaládra továbbra is jellemző, hogy miközben a fülke- és a járműhossz az elődhöz képest változatlan maradt, a tengelytáv 3000-től akár 4750 milliméteriig változhat. Így a korábbi változatoknál használt felépítmények felszerelhetők az új IVECO teherautókra is.

Az új Daily teherautó szimplaabroncsos változatai között újdonság a 4100 milliméteres tengelytávolság, amely akár 4,5 méteres felépítményezhető hosszt kínál: e kivitelében a Daily az ideális teherautó számos felépítmény – például dobozos áruszállító vagy hűtött, illetve szabályozott hőmérsékletű dobozos haszonjármű – alapjaként. Az új QUAD-LEAF első futóműnek köszönhetően első osztályú stabilitást és könnyű kezelhetőséget biztosít a Daily.

Az új Daily teherautó hatékonyságot, megbízhatóságot és kedvezőbb maradványértéket jelent. Egyetlen másik teherautó sem veszi fel a versenyt az új Daily teherbírásával, és egyetlen másik teherautó sem képes ilyen magas szintű teljesítményt nyújtani ilyen hosszú ideig: ez a két tulajdonság biztosítja a nagy maradványértéket a használt teherautók piacán.

Az új Daily fülke-alvázas modellek a felépítményezők kedvencei, mert ezek a legrobusztusabbak és a legkönnyebben felépítményezhetők. A szimpla- vagy ikerabroncsos modellekből, szimpla- és duplafülkés, valamint önjáró alváz kivitelekből álló kínálatával a Daily ideális alapot jelent a platós, billenőplatós, furgon, lakóautó, minibusz, autómentő, mobil kosaras emelő, darus teherautó és más számos egyéb felépítmény kialakításához.

A Daily robusztusságának köszönhetően nincs olyan feladat, amellyel ne tudna megbirkózni.


Sokoldalúság

Az új Daily kategóriája legsokoldalúbb járműve

A két különböző felépítés kifejlesztésének, a zárt áruszállító és a fülke-alvázas változatokhoz meghatározott különböző tengelytávoknak köszönhetően az új Daily kategóriája legsokoldalúbb járműve.

A Daily családba szimpla- és duplafülkés alvázak, fülke nélküli járóképes alvázak, három- és hatszemélyes zárt furgonok, valamint minibuszok tartoznak: szimplaabroncsos és duplaabroncsos kivitelek.

A fülke-alvázas modellek össztömege: 3,2 tonna és 7,2 tonna között.

A fülke-alvázas modellek tengelytávja: 3000 mm és 4750 mm között.
Az új szimplaabroncsos, 4100 milliméter tengelytávú változat megőrizte a Daily minden jellegzetes tulajdonságát, vezethetősége azonban tovább javult.

A felépítményezhető alvázhossz: 2510 mm és 6190 mm között.

Két motorból választhat:
Kilenc különféle teljesítményű változat: 106 LE és 205 LE között.
A motor legnagyobb forgatónyomatéka: 350 Nm és 470 Nm között.
Többféle sebességváltó érhető el: 3 kézi kapcsolású, valamint automatizált és automatikus váltók.

Emellett 15 hátsó hídáttétel áll rendelkezésre, így a járművét az Ön egyedi alkalmazási területéhez igazíthatja, s ezzel optimalizálhatja az üzemanyag-fogyasztást.

Az új Daily szimplaabroncsos modelljein a rakodófelület magassága 55 milliméterrel csökkent. Az anyagmozgatás elősegítése érdekében az új Daily modellek hátsó légrugós felfüggesztéssel is felszerelhetők – ez minden változathoz rendelhető.

A felépítmények, motorok, méretek, tengelytávok és terhelhetőségek széles választéka révén az új Daily 8000 különböző gyári változata közül választhat, és ezek mindegyike szinte végtelen módon konfigurálható az alváz sokoldalúságának köszönhetően. IVECO: Egyedülálló fülke-alváz család.Kényelem

IVECOA duplafülkés változatban is kapható fülke-alvázas Daily behozhatatlan előnyt és kihasználhatóságot biztosít.

Az új fülke-alvázas Daily és duplafülkés változata a vezetési pozíció és a kényelem szempontjából egy kiváló személyautóval vetekszik.

Az új IVECO fülke-alvázas modellek karosszériaelemeinek 80 százaléka új. A fülkében az ülés (a H-pont /csípőpont/ magassága 15 milliméterrel lejjebb van), a kormánykerék (20 milliméterrel kisebb átmérőjű és hét fokkal meredekebb szögben áll) és a szélvédő (40 milliméterrel magasabb, négy fokkal nagyobb látószög) is megújult. A műszerfal immár ergonomikusabb, s a vezetési pozíció továbbra is ideális.

A fülke-alvázas modellek kategóriájában a legmagasabb szintű ergonómiát hatékonyabb zajszigetelés és klímaberendezés (manuális és automatikus) egészíti ki.

A fülke-alvázas Daily vezethetősége számottevően javult. A szimplabroncsos változat – beleértve a duplafülkés modellt is – új hosszú (4100 milliméteres) tengelytávja bármilyen terhelési viszonyok mellett garantálja a kiváló úttartást, a remek kezelhetőséget a szűk helyeken is és az igazán kényelmes utazást.
 
Az új fülke-alvázas Daily új felfüggesztései javítják a jármű úttartását, minimálisra csökkentve a rázkódást és a dőlést még nagy sebességnél is.

A menetstabilizáló rendszer (ESP) a szimplafülkés és a duplafülkés modelleken is az alapfelszereltség része, és további elektronikus biztonsági rendszerek (például a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer) is rendelhetők felár ellenében. Az új infotainment-család három különböző szintű audioberendezést tartalmaz és egy navigációs rendszert speciális, haszonjárműves útvonaltervezéssel.
 
Az IVECO Daily fülke-alvázas modelljei ideális eszközök minden feladathoz, a duplafülkés változatokban pedig akár hét ember is elfér.


Teljesítmény

IVECO Daily AlvázA kiemelkedően környezetbarát CNG-változatok kategóriaelső üzemanyag-fogyasztást biztosítanak.

Az új IVECO Daily kategóriájában vezető teljesítményt nyújt. A hátsókerékhajtás álló helyzetből indulva mindig megfelelő tapadást biztosít.

A motorok és hátsóhíd-áttételek gazdag választéka lehetővé teszi, hogy a feladat jellegének legjobban megfelelő, optimális üzemanyag-fogyasztású modellt válasszon. Az új Daily motorkínálata a 106 és 205 lóerő közötti tartományt fedi le (utóbbi csúcsérték a négyhengeres dízelmotorok között), s a háromliteres motor esetében ehhez akár 470 newtonméter forgatónyomaték társul.

Az új IVECO Daily kategóriájának egyetlen olyan járműve, amely kifejezetten a munkavégzéshez optimalizált, ipari felhasználásra tervezett erőforrásokon alapuló dízelmotorokat használ, amelyek rendkívül magas futásteljesítményre képesek anélkül, hogy hatékonyságuk csökkenne.

Az új IVECO Daily dízelmotorjai EGR-rendszerrel Euro 5b+ változatban és Euro VI Heavy Duty változatban SCR/EGR vegyes rendszerrel is kaphatók. A kompakt kipufogógáz-utókezelő rendszer az alvázra szerelve, azzal azonos magasságban helyezkedik el, így nem csökkenti a plató, illetve a felépítmény méretét. A legújabb generációs közös nyomócsöves befecskendezési rendszer az Euro VI változatok esetében képes akár 2000 bar befecskendezési nyomást is biztosítani.

Az új IVECO Daily modellekhez a hatfokozatú manuális sebességváltó helyett a szintén hatfokozatú AGile automatizált váltó is választható, amely automatikus vagy szekvenciális üzemmódban is használható. Emellett számos változat rendelhető az új Hi-Matic nyolcfokozatú automatikus váltóval is.

Az új IVECO Daily az üzemanyag-fogyasztás csökkentését célzó fontos funkciók egész sorát biztosítja, például az EcoSwitch kapcsolót. A gombnyomásra aktiválható takarékos program korlátozza a maximális forgatónyomatékot, működésbe hozza az EcoMac intelligens hűtőrendszert, valamint ilyenkor motorféküzemben a fékenergiát a generátor hasznosítja – ezek mind hozzájárulnak az akár öt százalékos fogyasztáscsökkenéshez az előző nemzedékhez képest.

A CNG-motoros új IVECO Daily: kategóriájában legjobb üzemanyag-fogyasztás

A motorcsaládot az új IVECO Daily 3,0 literes, 136 lóerős (350 Nm), kiemelkedően környezetbarát CNG NATURAL POWER változata teszi teljessé. Az új CNG-motor a kategóriájában legjobb üzemanyag-fogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást, valamint verhetetlen teljesítményt biztosít: sűrített földgáz (CNG) használatakor a dízel változatokkal megegyező maximális nyomatékot biztosít több mint 20 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett.


Katalógus letöltése